سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هرکه دوستدار دیدار خداوند سبحان شود، دنیا را فراموش می کند . [امام علی علیه السلام]

دانشجویان و دانشگاهیان حامی دکتر سید محمد حسینی کاندیدای رفسنجان

 
 
ویژگیهای یک نماینده مجلس(بایسته ها)(چهارشنبه 86 بهمن 3 ساعت 10:10 صبح )

بایسته های نمایندگی مجلس

1) دینداری و اعتقاد به کارآمدی دین:

 2) صداقت و اخلاص:

 3) تخصص:

4) کلان نگری:

 5) شجاعت:

6) ساده زیستی و توجه به محرومان:

7) داشتن اعتماد به نفس ملی:


توضیحات مربوط به هر مورد را در ادامه مطلب ملاحظه فرمایید


    
    «صریحاً می گویم همه بشنوند و به غایبین هم برسانند که من آن مجلس شورای ملی را می خواهم که عموم مسلمانان آن را می خواهند، مجلسی که اساسش بر اسلامیت باشد و برخلاف قرآن و برخلاف شریعت محمدی(ص) و برخلاف مذهب مقدس جعفری، قانونی نگذارد. من چنین مجلسی می خواهم. پس من و عموم مسلمین، بر یک رأی هستیم. اختلاف میانه ما و لامذهب هاست که منکر اسلامیت و دشمن دین حنیف هستند.»
    اینها جملاتی است از آخرین بیانات «شیخ فضل الله نوری» که جان خویش را در راه تأسیس نظامی مبتنی بر مردمسالاری دینی فدا کرد. هنوز هم در آستانه هر انتخابات یکی از اساسی ترین دغدغه های جامعه این است که مجلس چگونه باید باشد و نمایندگان مجلس دارای چه ویژگی هایی باید باشند. مجلس مورد نیاز مردم مجلسی است که ساختارهای جامعه را برای پیشرفت در جهت آرمان های آن بهبود بخشد و با شناخت و تصویب قوانین و مقررات مسیر حرکت قوای مجریه و قضائیه را مشخص کند. اگرچه طبق قانون انتخابات نامزدهای نمایندگی مجلس می باید دارای برخی حداقل ها باشند اما توجه به جایگاه مجلس به عنوان قوه عاقله و مدبر در تمامی امور کشور ویژگی هایی بس فراتر را برای داوطلبان ورود به مجلس می طلبد. افرادی که دارای حداقل شرایط قانونی هستند و صلاحیتشان از سوی وزارت کشور احراز و به تأیید شورای نگهبان رسیده است می توانند نامزد ورود به مجلس شوند؛ اما هنر مردم آن است که از میان آنان که دارای این حداقل شرایط هستند؛ برترین ها و به عبارتی دیگر «نامزدهای اصلح» را انتخاب کنند. بدون شک مجلسی که از نمایندگان «اصلح» تشکیل شود به مراتب کارآمدتر از مجلسی است که از افراد «صالح» شکل بگیرد. برخی از ویژگی های «نماینده اصلح» عبارتند از:
    1) دینداری و اعتقاد به کارآمدی دین: از جمله مهمترین مؤلفه های داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی، دینداری و اعتقاد به کارآمدی دین، در اداره امور فردی و اجتماعی است. بدیهی است نماینده ای که به کارآمدی دین در عرصه حکومت اعتقاد ندارد هیچگاه نخواهد توانست عضو شایسته و کارآمدی برای نهادهای جامعه اسلامی، باشد. بنابراین داشتن روحیه تلاش برای کارآمدی دین در عرصه اجتماعی ازمهمترین ویژگی های یک داوطلب نمایندگی مجلس شورای اسلامی به شمار می رود.
   2) صداقت و اخلاص: فرد صادق و بااخلاص هیچگاه خود را در موقعیتی که شایسته آن نیست قرار نمی دهد. او در معرفی خود به مردم اغواگری نمی کند و خویشتن را بیش از آنچه هست نمی نمایاند؛ از طرفی یک چنین فردی در عمل به وظایف خویش تنها به رضای خداوند و خدمت به مردم می اندیشد و سود و زیان و خشنودی و خشم قدرتمندان و ثروت اندوزان برای او اهمیتی ندارد.
    3) تخصص: نماینده قوه قانونگذاری باید به قوانین و شیوه اداره کشور احاطه داشته باشد و تکمیل کننده حداقل یکی از تخصص های مورد نیاز مجلس باشد. مجلس شورای اسلامی محل بررسی و تصمیم گیری درباره مهمترین امور کشور است. بنابراین علاوه بر تخصص در یک مورد خاص، باید نگاه درستی نیز به تمامی حوزه ها داشته باشد؛ چراکه رأی او در تمامی تصمیمات مجلس تأثیرگذار است. 
    4) کلان نگری: از سوی دیگر براساس اصل هشتاد و چهارم قانون اساسی هر نماینده مجلس در برابر تمام ملت مسئول است و حق دارد در همه مسائل داخلی و خارجی کشور اظهارنظر نماید. هر نماینده برای انجام وظایف نمایندگی خود باید نگاه کلان به مسائل کشور داشته باشد و تصمیمات او باید ملی و فرامحلی باشد.
   5) شجاعت: مجلس شورای اسلامی علاوه بر شأن قانونگذاری، یک نهاد عالی نظارتی نیز هست که طبق اختیارات خویش در قانون اساسی می تواند بر تمامی امور کشور نظارت کند؛ عرصه تقنین و نظارت، نیازمند شجاعت و جسارت در عمل است تا در مقابل فشارها، تهدیدها و تطمیع ها دچار ضعف نگردد.
 6) ساده زیستی و توجه به محرومان: ساده زیستی و پرهیز از تجمل گرایی همواره یکی از ملاک های انتخاب مسئولان در نظام اسلامی است. مردم کشورمان هنوز شیرینی دوران شهیدان رجایی و باهنر را به خوبی در یاد دارند و این امر را در انتخابات های اخیر نشان داده اند. نماینده ای که تجمل گرا باشد، شناخت درد مردم برایش میسر نیست. از این رو داوطلب نمایندگی مجلس می باید به دور از تجمل گرایی، دردمند مردم و دردشناس آنان باشد تا بتواند با ارائه طرح ها و تذکرات و پیشنهادات لازم، مشکلات مردم را برطرف کند، بدیهی است که در تبلیغات انتخاباتی چنین داوطلبی نیز از زرق و برق و اسراف، خبری نیست.
   7) داشتن اعتماد به نفس ملی: مجلس عصاره فضائل ملت است؛ بنابراین نمایندگان مردم در آن باید ابتدا خود روحیه «اعتماد به نفس» داشته باشند تا بتوانند «اعتماد به نفس ملی» را تقویت کنند. «اعتماد به نفس ملی» فضایی است که می توان در آن کشور را به سمت اهداف مورد نظر پیش برد.



 
لیست کل یادداشت های وبلاگ?
 




بازدیدهای امروز: 36  بازدید

بازدیدهای دیروز:3  بازدید

مجموع بازدیدها: 36807  بازدید


» ?پیوندهای روزانه «
» لوگوی دوستان من «
» آرشیو یادداشت ها «
» اشتراک در خبرنامه «